Skip to content

18 februari 2020

Recepten voor de vegetarische vleeseter

‘Fork Ranger – ons eten als weg uit de klimaatcrisis’ wisselt 40 makkelijke recepten af met toelichting over wat duurzaam eten precies inhoudt.

Minder vlees eten: ‘leuker kunnen we het niet maken. Wel makkelijker.’ En lekkerder. Als principieel quinoa-tegenstander en met weinig simpele vega-gerechten in zijn arsenaal besloot Frank Holleman deze slagzin in de praktijk te brengen. Het móet mogelijk zijn om zowel quinoa-loos als vegetarisch door het leven te gaan; zonder levenslange veroordeling tot tofu-soep of spaghetti Bolognese zonder vlees.

Fork Ranger cover

Dit kookboek is voor iedereen die net zo in de war is over soja en avocado’s als Holleman ooit was; voor iedereen die het ook best erg vindt als de wereld ophoudt met bestaan, maar ook gewoon af en toe kip wilt eten en voor iedereen die net zo min een keukenprinses is als Holleman. Het is het instapmodel voor alle goeddoeners in spe. De recepten zijn ‘keukenkneus’-proof; simpel en snel in elkaar te zetten. Daarbij kun je de gerechten ook gewoon maken als je voor je keukenkastje enkel in het bezit bent van het “Peper en Zout++”starterspakket. ‘Fork Ranger’ is de Ikea handleiding onder kookboeken: op de inbussleutel na heb je alles al in huis.

‘Fork Ranger’ stelt de bezorgde burger van de dag gerust. Voor diegene die in gedachte vegetariër is, maar in kook-gewoontes een vleeseter, slaat dit boek een brug tussen de twee kanten van het spectrum. Af en toe van team wisselen betekent niet direct een gesmolten ijskap meer of minder. Je kunt ook duurzaam zijn zonder facebook vrienden te worden met Greta Thunberg. Duurzaam zijn kun je ook voor ‘spek en bonen’.

 


 

Voor meer informatie: 06 3087 3025 of frank@forkranger.com

newsletter

Twice a month we share new insights and stories about the world of sustainable food